Ilmub alates 1994.aastast. Vaala keskus, Lõõtspilli 2, Rakvere 44313 E-post: reklaam @ nadalaleht.eu toimetus @ nadalaleht.eu Nädalaleht levib kolmes maakonnas (Lääne- ja Ida-Virumaa, Jõgevamaa) ja Tartu linnas.
Uued tooted Paljassaare Kalatööstuselt - paneeritud shampinjonid ja paneeritud porgandi-maisipulgad

Viciunai Grupp
AS Paljassaare Kalatööstus

Pressiteade
25.07.2005


Uued tooted Paljassaare Kalatööstuselt - "Si!" paneeritud šampinjonid ja
paneeritud porgandi-maisipulgad

Eesti juhtiv toiduainetööstusettevõte AS Paljassaare Kalatööstus hakkas
valmistama kahte uut "Si!"-sarja toodet - paneeritud šampinjone ja
paneeritud porgandi-maisipulki. Tegemist on toodetega, milliseid pole
Eestis varem tarbijatele pakutud.

Mõlemad on eelküpsetatud, s.t. vajavad vaid üles soojendamist - pannil,
ahjus, fritüüris, mikrolaineahjus.

"Need tervislikud ning kiiresti ja kergesti valmivad tooted aitavad
toidutegemisele kuluvat aega oluliselt kokku hoida," ütles AS
Paljassaare Kalatööstus peatehnoloog Tiiu Sõudme. "Kõige paremad on nad
ahjus küpsetamisel, 10-15 minutit ja õli pole vaja juurde lisada,"
täiendas Sõudme.

Paneeritud šampinjonid.
Koostis: 58% šampinjone, paneering ja taimne õli.
Toiteväärtus (100 g toodet sisaldab keskmiselt): energiat - 204 kcal/854
kJ,
valku - 4 g, süsivesikuid - 24,5 g, rasvu (taimne õli) - 10 g.

Paneeritud porgandi-maisipulgad.
Koostis: porgand 48%, mais 12%, paneering ja taimne õli.
Toiteväärtus (100 g toodet sisaldab keskmiselt): energiat - 202kcal/845
kJ,
valku - 3 g, süsivesikuid - 25 g, rasva (taimne õli) - 10 g.

AS Paljassaare Kalatööstus uuendas kogu külmutatud paneeritud
köögiviljade tootesarja "Si!". Uudse kujundusega 300-400 grammistes
pakendites valmistatakse 5 erinevat toodet:
1. Paneeritud brokoli
2. Paneeritud lillkapsas
3. Paneeritud köögiviljaburger (uue, õhukese paneeringuga)
4. Paneeritud porgandi-maisipulgad
5. Paneeritud šampinjonid.
Kõik tooted on eelküpsetatud, s.t. pannil, ahjus, fritüüris,
mikrolaineahjus üles soojendamiseks kulub 3-15 minutini.
Kõik nad on ahju ja ka mikrolaineahju tooted, s.t. põhimõtteliselt pole
vaja rasva või õli toiduvalmistamisel üldse lisada.

Kuni toidu valmistamiseni tuleb tooteid hoida -18° C juures külmas.

Tiiu Sõudme sõnul on Paljassaare Kalatööstuses tootearendusse kaasatud
suur hulk töötajaid, kes sellega pidevalt intensiivselt tegelevad.
Praegu näiteks on arendusprotsessis 18 uut toodet, mis erinevatel
aegadel hakkavad ka tarbijateni jõudma.

"Si!" paneeritud köögiviljatooteid valmistatakse Paljassaare
Kalatööstuses Tallinnas.

"Si!"-tootesarja pakendid on tehtud paksust lamineeritud kilest, mis
annab pakendile tugevuse ja aitab tagada toote säilivust.
"Si!"-tootesarja kujundus on tehtud koostöös Reklaamikontor OÜ-ga.

Külmutatud paneeritud köögiviljade tootesarja "Si!" müüakse nii
koduturul Balti riikides, kui ka juba mitmetes Kesk-Euroopa riikides,
samuti Soome HoReCa sektoris.

AS Paljassaare Kalatööstus on Eesti suuremaid
toiduainetööstusettevõtteid, mille põhitoodanguks on paneeritud kala- ja
köögiviljatooted. 2004. a. oli ettevõtte käive 327 miljonit krooni.
Eksport moodustas 90% käibest.
AS Paljassaare Kalatööstus kuulub toiduainetööstuskontserni Viciunai
Grupp, kelle 6 tehast asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal. Viciunai Grupi
kõikide ettevõtete töötajate arv on 4500. Eestis töötab grupi
ettevõtetes kokku 400 inimest.
25 Juuli 2005
  Kommentaarid