Ilmub alates 1994.aastast. Vaala keskus, Lõõtspilli 2, Rakvere 44313 E-post: reklaam @ nadalaleht.eu toimetus @ nadalaleht.eu Nädalaleht levib kolmes maakonnas (Lääne- ja Ida-Virumaa, Jõgevamaa) ja Tartu linnas.
Eesti hotellid ja restoranid on suitsupiiranguteks valmis

EHRL: Eesti hotellid ja restoranid on suitsupiiranguteks valmis



Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) hinnangul on Eesti hotellid ja
restoranid 5. juunist jõustuvate täiendavate piirangutega arvestanud ja
nendeks valmis. Tubakafirma Japan Tobacco Inc (JTI) hinnangul on piirangud
mõistlikud ja vajalikud.



„Suitsetamise piiramine on õigustatud ja vajalik,” ütles EHRLi juhatuse
esimees Feliks Mägus. „Uute piirangute kohaselt tohib kasiinodes ja
toitluskohtades suitsetada ainult siis, kui suitsetajatele on selleks eraldi
ruum. Suitsetamine on lubatud ka väliterrassil. Oluline on, et piirangud
kaitsevad passiivse suitsetamise eest kahte kolmandikku inimestest –
mittesuitsetajaid. Eestis on suitsetajaid ca 33% elanikkonnast, mis on
Euroopa Liidus keskmine näitaja. Euroopa Liidu riikidest on tubakasõltlaste
osakaal suurim Kreekas, kus suitsetab 42% elanikest. Samas, Rootsis on
suitsetajaid vaid 18%, mis näitab, et meil on, mille poole pürgida.”



Feliks Mägus märkis, et hotellide ja restoranide ülesanne on pakkuda kõigile
klientidele mugavat teenindust ja keskkonda. „Kuna suitsetamine on tervist
kahjustav tegevus, peavad need, kes suitsetavad, arvestama nendega, kes ei
suitseta – seni on see olnud mõnes mõttes vastupidi,” sõnas Feliks Mägus.
„Jõustuvad piirangud vähendavad eelkõige tervisekahju, mis tekib passiivsest
suitsetamisest – tegevusest, mida inimene ei saa sageli oma vabal valikult
otsustada. Neile, kes suitsetavad, loob väike arv hotelle ja restorane
spetsiaalsed ruumid.”



„Mõistame ja aktsepteerime Eesti valitsuse katseid piirata suitsetamist
avalikes kohtades,“ ütles Ramunas Macius, JTI korporatiivkommunikatsiooni
juht Baltimaades. „Kuigi, hea regulatsioon ei tähenda ülereguleerimist.
Arvame, et kõik keelud peavad olema ratsionaalselt argumenteeritud.“

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ( <http://www.ehrl.ee/> www.ehrl.ee) on
hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate juriidiliste isikute
ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate
organisatsioon. Liidu tegevuse eesmärgiks on kooskõlastada ja koordineerida
oma liikmete tegevust hotellimajanduse ja toitlustamise alal, milline on
suunatud ühise strateegia väljatöötamisele klientide teenindamise
parendamiseks ja majandustegevuse tõstmiseks.

Japan Tobacco Inc (JTI, <http://www.jti.com/> www.jti.com) on maailma
suuruselt kolmas sigaretitootja, kellele kuuluvad kaubamärgid Camel, Mild
Seven, Winston jmt. Ettevõtte tooteid müüakse enam kui 120 riigis. JTI
peakontor asub Šveitsis, ettevõttes on üle 12000 töötaja 40 riigis. Samal
ajal kui ettevõte on pühendunud parimate tubakatoodete tootmisele, soovib
JTI tõsta ka inimeste teadlikkust suitsetamisega kaasnevate riskide kohta.

Täiendav inforamtsioon:

Feliks Mägus, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees

email: feliks.magus@nordichotels.org, tel: +372 50 40 766

Ramunas Macius, JTI korporatiivkommunikatsiooni juht Baltimaades

e-mail: ramunas.macius@jt-int.com, tel: +370 656 92443



Presentatsioon:

http://www.powerhouse.ee/2007
<http://www.powerhouse.ee/2007%2005%2028%20Estonia%20Press%20Lunch%20est.ppt
> 05 28 Estonia Press Lunch est.ppt



Merit Välba

Powerhouse

+372 6 998 044

+372 53 498 036

<http://www.powerhouse.ee> www.powerhouse.ee
28 Mai 2007
  Kommentaarid