www.vnl.ee

Kutsekoolide õpetajad saavad eesti köögi koolitust

Arenguprojekti “Eesti Toit” raames toimub 5. ja 6. oktoobril Olustvere
Teenindus- ja Maamajanduskoolis eesti köögi koolitus kutseõppeasutuste
õpetajatele.

Koolituse eestvedaja, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpetaja
Malle Petersoni sõnul on sellised koolitused väga olulised, sest nende
kaudu saab tõhustada kutseõpetajate ja peakokkade koostööd, omandada uusi
teadmisi ja oskusi. “Eesti köök pole ju mingi staatiline nähtus, vaid
pidevalt arenev,” selgitab Malle Peterson.

Koolituse esimesel päeval räägib Laulasmaa Resort’i peakokk Angelica
Udeküll kaasaegsest eesti köögist, Karl Friedrichi peakokk Priit Toomits
aga toitude valmistamisest BBQ ahjus. Toomitsa juhtimisel valmistatakse ka
toite.

Teisel päeval saavad õpetajad ülevaate Lõuna- ja Kesk-Eesti toitudest ning
Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk esineb teemal “Tervislik
toit – köögivili, kala, piim”.

“Et Eestis elaksid terved inimesed, tuleb rohkem rõhku panna tervisliku
eesti toidu populariseerimisele ning õpetajatel on siin suur töö ära teha.
Seepärast on ka nende koolitamine oluline,” rõhutab Malle Peterson.

Arengukava “Eesti Toit” raames on sel aastal töös 70 projekti.


Anna-Maria Veidemann
Põllumajandusministeerium
Avalike suhete osakond
Peaspetsialist
Tel: 6256 228; 53 416 596
E-post: anna-maria.veidemann@agri.ee


   04 Oktoober 2006