![]() www.vnl.ee Kutsekoolide õpetajad saavad eesti köögi koolitust Arenguprojekti “Eesti Toit” raames toimub 5. ja 6. oktoobril Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis eesti köögi koolitus kutseõppeasutuste õpetajatele. Koolituse eestvedaja, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpetaja Malle Petersoni sõnul on sellised koolitused väga olulised, sest nende kaudu saab tõhustada kutseõpetajate ja peakokkade koostööd, omandada uusi teadmisi ja oskusi. “Eesti köök pole ju mingi staatiline nähtus, vaid pidevalt arenev,” selgitab Malle Peterson. Koolituse esimesel päeval räägib Laulasmaa Resort’i peakokk Angelica Udeküll kaasaegsest eesti köögist, Karl Friedrichi peakokk Priit Toomits aga toitude valmistamisest BBQ ahjus. Toomitsa juhtimisel valmistatakse ka toite. Teisel päeval saavad õpetajad ülevaate Lõuna- ja Kesk-Eesti toitudest ning Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokk esineb teemal “Tervislik toit – köögivili, kala, piim”. “Et Eestis elaksid terved inimesed, tuleb rohkem rõhku panna tervisliku eesti toidu populariseerimisele ning õpetajatel on siin suur töö ära teha. Seepärast on ka nende koolitamine oluline,” rõhutab Malle Peterson. Arengukava “Eesti Toit” raames on sel aastal töös 70 projekti. Anna-Maria Veidemann Põllumajandusministeerium Avalike suhete osakond Peaspetsialist Tel: 6256 228; 53 416 596 E-post: anna-maria.veidemann@agri.ee 04 Oktoober 2006 |